ул. "Дякон Игнатий" № 9, София 1000
Република България
тел: (+359 2) 940 9771;
факс (+359 2) 988 5094
e-mail: mail@mtitc.government.bg
website: www.mtitc.government.bg
  Начало » Новини

Обединението на центровете за обслужване на въздушното движение „Единно българско небе” беше представено днес 08.04.2008
Голям размер

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев поздрави ръководството и служителите на ДП „РВД" по повод завършването на последния етап от изграждането на Единен център, въвеждането в редовна експлоатация на най-новата версия на автоматизираната система за управление на въздушното движение SATCAS и обединението на центровете за обслужване на въздушното движение на Република България. Изграждането на Единния център е резултат от обединените ни усилия и е израз на напредъка в модернизацията на целия авиационен сектор, отбелязва министърът.

На събитието присъстваха специалисти от Евроконтрол, фирмата производител и представители на бранша.

Обединението на центровете за обслужване на въздушното движение беше представено днес в РВД. На събитието присъстваха зам. министър Весела Господинова, генералния директор на ДП „РВД" Емануил Радев, Бо Редеборн експерт в Евроконтрол и др.

Специално приветствие беше получено от регионалния директор на ИКАО за Европа и северната част на Атлантическия океан Карстен Таил. В него се подчертава, че преоформяйки своето небе, България доказва пред целия Европейски регион и пред целия свят, че е ангажирана с развитието на безопасно и ефективно аеронавигационно обслужване. България повежда в пътя напред като пионер в едно от европейските най-важни и сложни авиационни предизвикателства - рационализирането на своето въздушно пространство и аеронавигационно обслужване, добавя още той.

 

За допълнителна информация:
Ясен Зарев, Пресцентър,
Министерство на транспорта
Тел: 940 94 85
e-mail: yzarev@mt.government.bg


© Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България
2014 Всички права запазени